TOIMITUSSELOSTE

Finn Craft 28  

VAKIOVENEEN TOIMITUSTAPASELOSTE 1.3. 2016


Finn Craft 28 on merikelpoinen, turvallinen, tilava ja toimivuudeltaan erinomainen yhteysvene, jonka suunnittelussa on huomioitu matkaveneilijänkin tarpeet.

Vene soveltuu kategoria C-alueella liikennöintiin rannikkomeren saaristossa ja Suomen suurilla järvillä kaikissa oloissa.  Kokonaisuuden saa muokattua yksilölliseksi monipuolisilla lisävarusteilla. Viranomais- tai ammattikäyttöön räätälöimme veneen asiakkaan käyttötarpeiden mukaan.


Suunnittelussa on keskitytty yhteys- ja matkaveneiden tärkeimpiin ominaisuuksiin:
1. merikelpoisuuteen  
2. helppokulkuisuuteen
3. turvallisuuteen
4. kuormankuljetuskykyyn
5. pitkäikäisyyteen

Finn Craft 28:n hyttirakenne on valoisa ja tilava. Venettä on helppo operoida myös yksin, hytin ympärikäveltävyyden ja molemmilla sivuilla olevien liukuovien ansiosta. Avattava kattoluukku luo tilantuntua ja antaa valoa kajuuttaan. Suurista etuikkunoista (3kpl) on turvallista havainnoida ja navigoida. Vakiovarusteena on kussakin etulasissa tuulilasinpyyhkijä. Huurteen poisto ikkunaruuduilta tapahtuu tehokkaan lämmityslaitteen suurella puhallusvoimalla (defroster). Lämmityslaite saa lämpöenergiansa moottorin jäähdytysjärjestelmästä ja on teholtaan 4 kW. Tilava ohjaamohytti mahdollistaa tilat pentterille, runsaille säilytystiloille sekä makuuhyttiosastossa matkustamon alla on tila parivuoteelle tai hyttiä voidaan myös pitää tarpeen mukaan varastotilana. Matkustamossa on erillinen tila WC:lle.


Tilava hytti (leveys 2,0 m) on helposti ja turvallisesti ympärikäveltävissä. Vankkojen kaiteiden turvin liikkuminen on turvallista kovassakin kelissä. Hytissä on maisemaistumapaikat kuudelle matkustajalle. Matkustamossa on ruokapöytä neljälle henkilölle. Matkustusmukavuutta tuo vakiovarusteena oleva kylmälaatikko, johon saa mahtumaan suuretkin ruokamäärät merimatkan ajaksi. Kaikki nämä ominaisuudet ovat vakiona.
Veneen takaosan ympäri kiertää tukevasta 30 millimetrin haponkestävästä putkesta valmistetut teräskaiteet. Avotila on itsetyhjentyvä. Keulassa sijaitsee molemmin puolin köysiboksit, boksit lepuuttajille, sekä irtainboksi. Avotilan lattian alla on ruumaluukun kautta avautuva tilava varastotila, joka voidaan tarvittaessa tehdä kalasumpuksi.

 
Takuulla turvallisesti – rungossa piilee todellinen tuki ja turva.
Vankat ajo-ominaisuudet on koettava itse. Finn Craft 28-mallissa on kiinnitetty erityistä huomiota rungon laminaattipaksuuksien optimointiin, sekä rungon kiertojäykkyyteen sijoittamalla neljä jykevää pitkittäisjäykistettä pohjaan, veneen pituussuuntaan. Poikittaisjäykisteet ovat olennainen osa veneen kokonaislujuutta. Paino-optimoinnissa on pyritty saamaan sopiva runkopaino, jotta vene voidaan varustaa kohtuullisella koneteholla ja saada taloudelliseksi ajossa.  Samaan pyritty myös, kun on haettu pohjan kohtuullisella V-kulmalla  ja leikkaavalla  keulaosalla mahdollisimman pehmeää kulkua.


Veneen varustetaan 270 hp HUYNDAI sisäperämoottorilla, jolla saavutetaan maksimissaan noin 32 solmun huippunopeus. Marssinopeus on noin 20-22 solmua. Veneen runko on suunniteltu siten, että sen liukuun nousukynnys on matala, n. 14 solmua.  

Vetolaitteena vakiona on Mercruiser Bravo 3.

Kuljettajan ergonomiaa on ajateltu mittariston, istuimen, kytkimien, ja navigointilaitteiden sijoittelussa.
Veneessä on käytetty vain parhaita, hyvin viimeisteltyjä ja laadukkaita komponentteja. 


Vakiovarusteet
Defroster lämmitin, joka toimii moottorin kiertoveden lämmöllä ( 4 kpl suuttimia). Tehokkaat tuulilasinpyyhkimet (3 kpl), haponkestävät kaiteet, lukitussilmukka, kiinnitysknaapit (6 kpl),  polttoainesäiliöt 2 kpl (yht. 400 l), polttoainesuodatin, kattoluukku, kompassi, 12 V virran ulosotto (2 kpl), kylmäboksi ja erillinen jääkaappi (termoelektroninen jäähdytystekniikka), 2 akkujärjestelmä, maasähkö (akkulaturi ja sisäpistoke 230V), tridata-mittari (loki, kaiku, vedenlämpö), hydrauliset trimmitasot, navigointivalot, sisävalot, kansi- ja moottoritilavalot, köysiboksit ja ankkuriboksi uimatasolla, käsipilssipumppu, sähköpilssipumppu 2 kpl, jauhesammutin, uimaportaat, lepuuttajaboksit, painevesijärjestelmä, WC (kemiallinen), Pentterivarustus (Origo liesi ja painevedellä varustettu tiskiallas) äänimerkinantotorvi, kuljettajan istuin, tila upotettavalle näyttöyksikölle (kartta, tutka), valkoinen runkoväri.


Lisävarusteet
Radio/-MP3 soitin, kölirauta, valonheitin, verhokiskot, keulapotkuri,  ankkurivinssi perään, dieseltoiminen  Wallas 3000 puhalluslämmitin, vesi-WC, lämmin käyttövesi, harmaa- tai sininen runkoväri. Hakuvalo ja muu lisävalaistus tarpeen mukaan. Talvipeitevarustus ja  telakointipukki. Navigointi- ja merenkulkulaitteet yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Veneen keulaosaan on suunniteltuna kuormaustaavetti / armi, jolla kyytiin voidaan nostaa taljalla vaikka 200 kilon painoinen halkosäkki tai muutta taakkaa.


Elinkaarimalli
Veneen keskeinen ajatusmalli on elinkaariajattelu. Mallissa veneen myyjä takaa asianmukaisen talvitelakoinnin, jossa veneen moottori huolletaan, mahdolliset takuuasiat hoidetaan vaivattomasti. Elinkaarimallissa veneen varustelut ja ylläpitotyöt hoidetaan siten, että veneen arvo säilyy ja omistaja voi keskittyä siihen seikkaan, mihin vene on hankittu – vaivattomaan ja turvalliseen liikkumiseen vesillä.